Нічна атака Одеської області: куди влучив ворог та скільки було збито ППО

Силами ППО над Одеською та Сумською областю було збито 32 ударних БпЛА

Сьогодні вночі ворог чотири з половиною години атакував південь Одеської області дронами-камікадзе типу Shahed-136. Хоча більшість була збита силами ППО, деякі все ж влучили в портову та цивільну інфраструктуру. 

Про це повідомляють Сили оборони півдня України. 

Загалом над Одещиною та Сумщиною вночі було знищено 32 ударних безпілотники. Проте деякі все ж поцілили в об’єкти припортової та цивільної інфраструктур Подунав’я. Пошкоджень зазнали нежитлові будівлі, спричинено пожежу на стоянці вантажного автотранспорту, яку вогнеборці оперативно ліквідували. Також, внаслідок ворожого обстрілу постраждали сім водіїв вантажівок. Їх з пораненнями різного ступеня було доставлено до лікарні.

Що відомо про “Шахеди”           

Припускається, що ефективна дальність польоту "Shahed-136" становить близько 1000 км з можливістю перевезти бойову частину вагою до 45 кг. Заявлено, що максимальна дальність польоту складає 2500 км.           

Цей безпілотний літальний апарат може літати на висоті від 60 до 4000 м з крейсерською швидкістю 180 км/год. Його оснащено гучним двигуном MD 550 або 3W, тому політ цього ударного дрона можна чути на відстані кілометрів. Щодо знищення дрона, його можна атакувати будь-якими засобами протиповітряної оборони, а виявити його можна за допомогою радару.           

Система наведення цього БпЛА базується на інерціальній технології. Він має дельтаподібне трикутне крило, загальну масу 200 кг, довжину 3,5 м та розмах крил 2,5 м. Маса осколково-фугасної бойової частини становить 40-50 кг. Ці безпілотні літальні апарати застосовуються в групах або хвилями, що можуть бути спрямовані на одну або різні цілі.  

Нагадаємо, “Коментарі” також писали, що українські військові успішно завершили операцію з повернення під контроль так званих “Вишок Бойка”, які розташовані біля берегів Криму в Чорному морі. Ці бурові газо- та нафтовидобувні платформи були окуповані РФ у 2015 році та використовувалися для військових цілей, зокрема як вертолітні майданчики та місця розміщення радіолокаційних систем.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися