В Чорному морі зменшилась кількість ворожих кораблів, але загроза не минула

Рівень ракетної небезпеки для Одеської області та всієї України наразі дуже високий

Станом на 10:00 ранку 1 вересня у Чорному морі було виявлено 15 ворожих кораблів, які перебувають у стані бойової готовності. Серед них є один носій крилатих ракет типу "Калібр", загальний залп яких може складати до 8 одиниць.           

Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.                  

ЗСУ продовжують виконувати завдання з метою відсічі повномасштабної збройної агресії РФ. У цьому процесі беруть участь підрозділи ВМС у складі створених угрупувань. 

Так, за минулий тиждень нашим військовим вдалось знищити: 122 окупанти, 5 танків, 2 артилерійські системи, 13 одиниць автомобільної техніки, 6 бойових броньованих машин, 1 міномет, 4 сховища з боєприпасами 1 засіб протиповітряної оборони, 2 плавзасоби, 1 БПЛА тактичного рівня та 188 квадрокоптерів, — повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю командування ВМС ЗСУ Олег Чалик.  

Скільки “Калібрів” в інших морях                   

Доцільно звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. Наразі в Азовському морі знаходяться один ворожий корабель. Разом з тим в Середземному морі також один корабель. Він є носієм крилатих ракет типу "Калібр”, загальний залп може сягати до 4 одиниць.        

Нагадаємо, що вночі 13 вересня ворог чотири з половиною години атакував південь Одеської області дронами-камікадзе типу Shahed-136. Хоча більшість була збита силами ППО, деякі все ж влучили в портову та цивільну інфраструктуру.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися