На Одещині поліція виявила підроблене водійське посвідчення: подробиці

Мешканець Одещини керував автомобілем з несправним освітленням та підробленим посвідченням водія

У жителя Березівського району виявили підроблене водійське посвідчення, після чого правоохоронці розпочали кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України. Чоловіка зупинили через керування автівкою з несправним освітленням.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

30-річний житель Одещини, був зупинений поліцейськими під час вечірньої поїздки до магазину через несправні зовнішні світлові прилади й автомобіль з неосвітленим номерним знаком. За це поліцейські почали складання адміністративних матеріалів відносно чоловіка за частиною 1 статті 121 (керування водієм транспортним засобом, що має несправності зовнішніх світлових приладів у темну пору доби) та частиною 1 статті 121-3 (керування транспортним засобом з неосвітленим номерним знаком) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Під час цього чоловік пред’явив правоохоронцям водійське посвідчення для перевірки. Воно викликало сумніви щодо своєї достовірності, і на місце була викликана слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції.

Слідчі вилучили сумнівний документ і розпочали кримінальне провадження. Згідно з висновком експертів, підроблене водійське посвідчення не відповідає аналогічному зразку, що перебуває в офіційному обігу на території України. За словами порушника, він придбав цей документ у невстановленої особи у 2022 році, надавши їй всі необхідні відомості про себе та фотографію. Чоловіку загрожує штраф до 17000 гривень або обмеження волі до двох років.

Нагадаємо, що підозра у підробці накладної та її використанні для перевезення лісопродукції призвела до обвинувачення та виписання штрафу у розмірі 8500 гривень для 36-річного жителя Подільського району. За рішенням суду, ця сума повинна бути сплачена в дохід держави.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися