За добу на Одещині рятувальники 35 разів ліквідовували пожежі на відкритій місцевості

Більшість загорянь сухої рослинності в Одеській області виникають з вини людей

Загоряння сухої рослинності стали серйозною проблемою на території Одещини протягом вже минулого літа. За одну добу 18-19 вересня вогнеборці ДСНС ліквідували 35 пожеж на площі майже 13 гектарів.  

Про це повідомляє пресслужба Головне управління ДСНС України в Одеській області.   

Більшість загорянь є наслідком недбалого ставлення громадян до природного середовища. Рятувальники раз по раз закликають мешканців бути уважними та не допускати знищення рідної землі. Їхні основні поради такі:   

  • не випалюйте стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках;  

  • не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями;   

  • не кидайте недопалки та сірники на землю.  

У випадку виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події, важливо негайно зателефонувати до Служби порятунку за номером 101. Це допоможе уникнути подальшого поширення вогню та зберегти природне довкілля.  

Слід пам’ятати, що такі пожежі дуже небезпечні: вони швидко поширюються і набувають значних масштабів, іноді навіть забирають життя людей. Тож рятувальники вкотре закликають громадян не нищити рідну землю і дотримуватись правил безпеки під час перебування на відкритих територіях, — йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що ввечері 9 вересня о 17:10 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в Одесі по вулиці 3 лінія Марії Демченко. Вогонь охопив весь двоповерховий будинок. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися