Небезпечна подорож: на Одещині прикордонники виявили у вантажівці нелегальних мігрантів

Сім’я з Іраку із маленькими дітьми намагалася проникнути в країну ЄС

Українські прикордонники виявили сім'ю з двома малолітніми дітьми з Іраку, яка декілька діб переховувалася у вантажівці. Інцидент стався в пункті пропуску "Орлівка" під час перетину кордону.

Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Прикордонники Ізмаїльського загону виявили нелегальних мігрантів під час прибуття вантажівки на український берег поромом через річку Дунай. Під час роботи на пункті пропуску, прикордонники почули шурхіт у вантажівці та вирішили перевірити її вміст.

В результаті перевірки вантажівки в причепі була виявлена сім'я з Іраку, включаючи чоловіка, його дружину та двох малолітніх дітей — хлопчика та дівчинку. За встановленими даними, сім'я з Іраку проникла в автомобіль в Туреччині під час завантаження пластиковими трубами. Після цього вони розпочали небезпечну подорож у пошуках кращого майбутнього в одній з країн ЄС.

Подорож в причепі вантажівки тривала декілька днів, і в цей період сім'я мігрантів не мала ні їжі, ні води. Однак прикордонники забезпечили їх їжею та гарячим чаєм відразу після виявлення.

На “мандрівників” склали протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Надалі, їх передадуть румунській стороні в порядку реадмісії.


Нагадаємо, що на Одещині прикордонники отримали оперативну інформацію про намір незаконного перетину кордону. Під час операції прикордонники з Білгород-Дністровського загону виявили та затримали вісімнадцять громадян України, які мали намір втекти з країни з метою ухилення від призову на військову службу.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися