“Некомфортна поїздка” за 5 тис. доларів: на Одещині затримали 6 “ухилянтів”

Чоловіки знайшли “перевізників” через закритий телеграм-канал

На Одещині прикордонники запобігли нелегальному перетину кордону. На транзитній ділянці дороги “Маяки – Удобне”, правоохоронці зупинили вантажівку в якій були виявлені шість громадян України.

Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Під час огляду вантажівки в причепі було виявлено 6 громадян України, які спробували незаконно потрапити до Молдови. Розслідування виявило, що ці громадяни, які підлягають призову, вирішили покинути країну в нелегальний спосіб. Для втілення свого плану вони використовували так званих "перевізників", яких знайшли через закритий телеграм-канал. “Ухилянти” прибули до Одеси, де їх зустріли та приховали в причепі вантажного транспортного засобу. Організатор незаконного перетину кордону здійснював супровід на легковому автомобілі. Попри незручності та ризики, пов'язані з цією "поїздкою", кінцева вартість нелегального трансферу через кордон становила від 4000 до 5000 доларів США.

Наразі повідомлено Національну поліцію та відкрито кримінальне провадження за ст. 332 Кримінального кодексу України “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”. Стосовно осіб, які намагалися незаконно потрапити до Молдови, складено протоколи про вчинення ними адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що на Одещині прикордонники отримали оперативну інформацію про намір незаконного перетину кордону. Під час операції прикордонники з Білгород-Дністровського загону виявили та затримали вісімнадцять громадян України, які мали намір втекти з країни з метою ухилення від призову на військову службу.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися