На Одещині за цей рік сталося 3500 пожеж на відкритій місцевості: в чому причина займань

Люди похилого віку частіше винні у пожежах на відкритих територіях Одещини

З початку цього року на території Одеської області зафіксовано понад 3500 пожеж сухої рослинності, що знаходиться на відкритих ділянках. Головним чинником, що призводить до цих масштабних пожеж, є самовільне спалення сухої трави.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області, Володимир Пашевич.

Він  зауважив, що такі пожежі на відкритих територіях стають сезонною проблемою для Півдня України. Володимир Пашевич також нагадав, що мінімальний штраф за самовільне спалення сухої рослинності для фізичних осіб становить 3060 гривень.

З початку року на Одещині виникло понад 3500 таких пожеж. Загальна площа загоряння склала понад 1,5 тисячі гектарів. У нас тільки за минулу добу виникло 50 таких пожеж, і дуже складно, коли вони виникають в один час. І такі пожежі дуже швидко розповсюджуються, за лічені секонди вогонь вже не контрольований. А рятувальникам часто доводиться працювати підручними засобами, тому що біля займання часто немає джерел води,  – зазначив фахівець.

Здебільшого самовільним спаленням сухої трави займаються особи похилого віку, а не молодь, наголошує Марина Мартиненко, речниця Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

Був випадок, коли літня жінка намагалася самостійно затушити пожежу, яку сама спровокувала, вона отримала опіки та загинула. Тож закликаємо не робити такого. Окрім того, люди забувають, що сили рятувальників дуже потрібні через війну, для ліквідації наслідків ворожих атак. І рятувальникам дуже важко, коли вночі вони працюють на містах прильотів, а вдень виїжджають на тушіння таких пожеж, які можуть знаходитися далеко від пожежних частин, – розповіла речниця.

Нагадаємо, що в Одесі 27 вересня відбувалося ліквідування двох пожеж, які виникли на відкритій території. Одна з пожеж виникла у Київському районі міста, а інша в Пересипському.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися