“Пенсіонер-мільйонер”: на Одещині викрито підпільне виробництво алкоголю

Мешканець Ізмаїла виробляв алкогольні напої та реалізував їх через інтернет-сайти оголошень

Бюро економічної безпеки (БЕБ) в Одеській області розкрило справу про організацію незаконного виробництва алкогольних напоїв з мільйонним обігом у місті Ізмаїл. Вартість вилученого продукту перевищує 9 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Організатором виробництва виявився 60-річний місцевий мешканець, який власноруч облаштував цех у своєму домогосподарстві для виготовлення алкоголю, який подавався під виглядом вина та коньяку. Чоловік змішував спирт з барвниками та харчовими добавками та реалізував свій товар через онлайн-оголошення на інтернет-сайтах.

Під час обшуку правоохоронці вилучили понад 26,5 тисяч літрів фальшивого алкоголю, харчові добавки та барвники, 19 ємностей об'ємом від 1 до 6 тисяч літрів, документи кур'єрської доставки, попередні записи та готівку в іноземній валюті. Зразки заборонених речовин були направлені на експертизу. Досудове розслідування продовжується.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 Кримінального Кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) здійснюють детективи Територіального управління БЕБ в Одеській області за оперативного супроводження представників УОРД Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що БЕБ скерувало провадження до суду щодо продажу підробленого алкоголю в Одесі. Власно виготовлений віскі, горілку та коньяк продавали на ринках Одещини.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися