За добу на Одещині вогонь знищив 16 гектарів землі: основні причини пожеж

Більшість загорянь сухої рослинності в Одеській області виникають з вини людей

Загоряння сухої рослинності стали серйозною проблемою на території Одещини протягом літа та осені. Лише за минулу добу вересня вогнеборці ДСНС ліквідували 32 пожежі сухої рослинності на площі трохи більше ніж 16 гектарів.          

Про це повідомляє пресслужба Головного управління ДСНС України в Одеській області. 

Шановні громадяни! Будьте уважні та дотримуйтесь правил пожежної безпеки та обережного ставлення до природи. В багатьох випадках причиною пожеж в екосистемах є людська байдужість, тому будьте свідомими та бережіть природу, – йдеться в повідомленні. 

Більшість загорянь є наслідком недбалого ставлення громадян до природного середовища. Рятувальники раз по раз закликають мешканців бути уважними та не допускати знищення рідної землі. Їхні основні поради такі:           

  • не випалюйте стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках;          

  • не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями;           

  • не кидайте недопалки та сірники на землю.        

У випадку виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події, важливо негайно зателефонувати до Служби порятунку за номером 101. Це допоможе уникнути подальшого поширення вогню та зберегти природне довкілля. 

Нагадаємо, що в Одесі 27 вересня відбувалося ліквідування двох пожеж, які виникли на відкритій території. Одна з пожеж виникла у Київському районі міста, а інша в Пересипському.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися