В Одеській області за добу сталося 40 загорянь сухої рослинності: скільки землі знищив вогонь

Більшість загорянь сухої рослинності в Одеській області виникають з вини людей

Загоряння сухої рослинності стали серйозною проблемою на території Одещини протягом літа та осені. Лише за минулу добу 4-5 жовтня вогнеборці ДСНС ліквідували 40 пожеж сухої рослинності на площі близько 25 гектарів.           

Про це повідомляє пресслужба Головного управління ДСНС України в Одеській області.  

Шановні громадяни! Будьте уважні та дотримуйтесь правил пожежної безпеки та обережного ставлення до природи. В багатьох випадках причиною пожеж в екосистемах є людська байдужість, тому будьте свідомими і бережіть природу, – йдеться в повідомленні.  

Більшість загорянь є наслідком недбалого ставлення громадян до природного середовища. Рятувальники раз по раз закликають мешканців бути уважними та не допускати знищення рідної землі. Їхні основні поради такі:         

  • не випалюйте стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках;        

  • не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями;         

  • не кидайте недопалки та сірники на землю.      

У випадку виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події, важливо негайно зателефонувати до Служби порятунку за номером 101. Це допоможе уникнути подальшого поширення вогню та зберегти природне довкілля.     

Нагадаємо, що в Одесі 27 вересня відбувалося ліквідування двох пожеж, які виникли на відкритій території. Одна з пожеж виникла у Київському районі міста, а інша в Пересипському.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися