За добу на Одещині сталося 31 пожежа на відкритій місцевості: скільки землі знищив вогонь

Більшість загорянь сухої рослинності в Одеській області виникають з вини людей

Загоряння сухої рослинності стали серйозною проблемою на території Одещини протягом літа та осені. За одну добу 5-6 жовтня вогнеборці ДСНС ліквідували 31 пожежу, внаслідок яких знищено площу близько 16 гектарів землі.        

Про це повідомляє пресслужба Головне управління ДСНС України в Одеській області.

Вогонь  розповсюджується з неймовірною швидкістю і нищить все, що трапляється йому на шляху,  іноді навіть перекидається на житловий сектор! Чому люди продовжують нехтувати застереженнями рятувальників залишається загадкою. Адже просто  дотримуючись  елементарних правил пожежної безпеки можна уникнути таких пожеж і зберегти наші землі від вогню, – йдеться в повідомленні.

Більшість загорянь є наслідком недбалого ставлення громадян до природного середовища. Рятувальники раз по раз закликають мешканців бути уважними та не допускати знищення рідної землі. Їхні основні поради такі:         

  • не випалюйте стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках;        

  • не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями;         

  • не кидайте недопалки та сірники на землю.      

У випадку виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події, важливо негайно зателефонувати до Служби порятунку за номером 101. Це допоможе уникнути подальшого поширення вогню та зберегти природне довкілля.     

Нагадаємо, що в Одесі 27 вересня відбувалося ліквідування двох пожеж, які виникли на відкритій території. Одна з пожеж виникла у Київському районі міста, а інша в Пересипському.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися