Йшла до мами: на Одещині посеред вулиці виявили маленьку дівчинку без дорослих

Маленька мешканка Подільська пішла з дому до мами на роботу

На Одещині стався інцидент, коли мешканці Подільська повідомили поліцію, що на вулиці без супроводу дорослих ходить маленька чотирирічна дівчинка. Виявилося, що вона самотужки вирішила піти з дому до матері на роботу.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Дитина виявилася дуже розумною та кмітливою. Вона вказала поліцейським, де вона мешкає, і розповіла, що вирушила до матері, яка працювала.

Співробітники правоохоронних органів оперативно розшукали матір дитини. Виявилося, що жінка виховує доньку самостійно і тимчасово попросила свого знайомого, власника житла, приглянути за дівчинкою. Однак зі слів чоловіка, його про подібне ніхто не просив.

Під час бесіди з жінкою поліцейські зауважили, що дитина, опинившись на багатолюдній вулиці без супроводу дорослих, могла стати жертвою протиправних дій або нещасного випадку, і закликали не перекладати свої батьківські обов’язки на сторонніх людей, а самій неухильно їх виконувати. Відносно неї були складені адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 184 КУпАП, що кваліфікує ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей. Це правопорушення карається попередженням або штрафом від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить від 850 до 1700 гривень, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Одесі під час патрулювання вулиці Балківської, увагу поліцейських привернули троє дітей, які знаходилися на одній з автозаправних станцій. Діти були без нагляду дорослих, виглядали розгублено та мали неохайний зовнішній вигляд.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися