В Одеській області за п'ять днів отруїлися грибами 16 осіб

В Одеському регіоні за останні дні збільшилася кількість отруєнь грибами

В Одеській області за період з 30 жовтня по 4 листопада отруїлися грибами 16 осіб, з них 5 дітей. Про це повідомили в Одеському обласному лабораторному центрі МОЗ.

Зокрема, в Кодимському районі отруїлися грибами шість чоловік, в Лиманському районі і в Одесі - по четверо постраждалих і в Савранському районі - двоє.

За даними епідрозслідування, всі постраждалі вживали свіжі дикорослі гриби після відварювання з подальшою піджаркою або тушкуванням. В одному випадку гриби (зеленушки) з'їли відразу після відварювання. Постраждалі мешканці Одеси вживали гриби, які купили на "Привозі" і в місцях стихійної торгівлі, а жителі області отруїлися грибами, які зібрали самі.

Основні симптоми у постраждалих з'явилися через 2-3 години після вживання грибів (нудота, ріжучі болі в животі, слабкість і т.д.). У зв'язку з чим вони викликали швидку допомогу, яка госпіталізувала їх в лікувальні установи. Виняток - 9-річна дівчинка з Саврані, якої викликали швидку майже через добу після появи перших скарг. Дитину в украй важкому стані перевезли з Савранської ЦРЛ в Одеську обласну дитячу клінічну лікарню, а потім до Києва в реанімаційне відділення лікарні "ОХМАТДИТ". Дівчинка перебуває в комі, прогноз несприятливий.

Всього в Україні з початку року грибами отруїлася 161 особа, з них п'ять - померли.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися