Взяла гроші і втекла за кордон: в Молдові знайшли 13-річну мешканку Одещини

Неповнолітня дівчина взяла без дозволу гроші батьків і втекла за кордон з хлопцем

На Одещині поліцейські успішно завершили операцію по розшуку 13-річної доньки, яка втекла з дому та виїхала за кордон разом із заощадженнями батьків. Дівчину знайшли на території республіки Молдова та не виявили жодних протиправних дій щодо її зникнення.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Подія відбулася 16 жовтня, коли батько 13-річної дівчини звернувся до поліції із повідомленням про її зникнення. Донька серед ночі втекла зі свого дому та вирушила на автомобілі разом із своїм 23-річним другом у невідомому напрямку, при цьому заволодівши заощадженнями батьків у розмірі 23 500 доларів США.

Поліцейські відразу розпочали пошуки дитини, розсилаючи орієнтування та проводячи опитування знайомих, родичів та друзів дівчини. В ході оперативно-розшукових заходів вдалося встановити, що неповнолітня перебуває на території Молдови, куди незаконно потрапила разом із другом.

Вже наступного дня завдяки дієвим заходам поліції доньку повернули додому. Виявилося, що дівчина поїхала до Молдови разом із другом з планом залишитись там, і вкрала гроші батьків для забезпечення себе в чужій країні. Поліцейські вдалося врятувати значну частину заощаджень та повернути дитину родині.

Наразі вирішується питання щодо складання відносно батьків адміністративних матеріалів за невиконання обов’язків щодо виховання дітей, що передбачено ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Інспектори патрульної поліції відшукали зниклу дитину. Так, вчора ввечері до поліції звернулись стурбовані батьки та повідомили, що їх 14-річна донька не повернулась вчасно додому та перестала виходити на зв'язок телефоном.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися