На Одещині за дві доби сталось понад півсотні пожеж: в чому причина

Основна причина загорянь – недотримання правил безпеки людьми

Лише за останні дві доби вогнеборці виїжджали понад 50 разів на загоряння сухої рослинності. Громадян закликають не нехтувати правилами пожежної безпеки. 

Про це повідомляє ДСНС в Одеській області. 

Скільки ще повинно згоріти української землі, аби люди зрозуміли, що таке правила пожежної безпеки? Нехтуючи правилами безпеки люди власноруч просто нищать рідну землю та наражають на небезпеку людське життя та здоров’я! Вчергове звертаємось до кожного, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, – йдеться в повідомленні. 


Правила пожежної безпеки

Пожежі сухої трави - це небезпечне явище, яке може завдати значної шкоди навколишньому середовищу та людському життю. Щоб уникнути неприємних наслідків, необхідно дотримуватися правил безпеки під час пожежі сухої трави.

  • Не залишайте непогашеного вогнища. Якщо ви спалюєте сміття або розпалюєте багаття, завжди будьте поруч і не залишайте його без нагляду.

  • Не випалюйте суху траву. Це небезпечно і може призвести до пожежі.

  • Якщо ви побачили пожежу, негайно повідомте про це пожежної служби за номером 101.

  • Не намагайтеся самостійно загасити пожежу, якщо вона велика або знаходиться в важкодоступному місці.

  • Якщо ви опинилися в осередку пожежі, негайно йдіть в сторону, де немає вогню. Якщо це неможливо, знайдіть яму або канаву і ляжте в неї, накрившись чимось, що може захистити вас від вогню та диму.

Нагадаємо, фахівці ДСНС активно проводять рейди серед населення аби запобігти виникненню пожеж на відкритих територіях. В багатьох випадках причиною пожеж в екосистемах є людська недбалість, а можливо і навмисні дії, від яких гине навколишня природа, рослинність та тваринний світ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися