На Одещині пожежники проводять профілактичні роботи в екосистемах

Дотримуючись елементарних правил пожежної безпеки можна уникнути пожеж

Фахівці ДСНС активно проводять рейди серед населення аби запобігти виникненню пожеж на відкритих територіях. В багатьох випадках причиною пожеж в екосистемах є людська недбалість, а можливо і навмисні дії, від яких гине навколишня природа, рослинність та тваринний світ. Про це повідомили в ДСНС в Одеській області.

Одеські рятувальники вкотре наголошують, щоб не спровокувати пожежі в природніх екосистемах слід дотримуватись простих правил:

- не кидайте недопалки та сірники на землю,

- не розпалюйте багаття поблизу лісових насаджень та сухої рослинності,

- не випалюйте стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках,

- не розводьте відкритий вогонь поруч з будівлями.

“У разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події негайно викликайте Службу порятунку за номером “101”. Дотримуючись елементарних правил пожежної безпеки можна уникнути таких пожеж і зберегти нашу землю від вогню! Збережімо природу разом”, - йдеться в повідомленні ДСНС.

“Коментарі” писали, що загоряння сухої рослинності стали серйозною проблемою на території Одещини протягом літа та осені. Лише за минулу добу 20-21 жовтня вогнеборці ДСНС ліквідували 32 пожежі сухої рослинності на площі близько 13 гектарів.            

Нагадаємо, що в Одесі 27 вересня відбувалося ліквідування двох пожеж, які виникли на відкритій території. Одна з пожеж виникла у Київському районі міста, а інша в Пересипському.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися