В Одесі приватний нотаріус переоформляти нерухомість на шахраїв

Нотаріус допомогла шахраям незаконно привласнити дві квартири в Одесі

Правоохоронці повідомили про підозру приватному нотаріусу Одеського міського нотаріального округу в пособництві квартирним шахраям і зловживанні повноваженнями в інтересах злочинної групи. Про це повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

Дії нотаріуса інкримінують за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України: ч.5 ст.27, ч.3 ст.190, ч.2 ст.28, ч.4 ст.358 та ч.3 ст.365-2.

Так, в минулому році правоохоронці затримали за скоєння низки квартирних шахрайств раніше судимого організатора злочинної групи та його спільників.

За результатами розслідування слідчі направили обвинувальний акт до суду. Під час слідства всі члени угруповання перебували під арештом. Разом з тим, організатор злочинів, надавши довідку про погіршення здоров'я, запевнив суд про можливість зміни йому запобіжного заходу на домашній арешт.

Далі, перебуваючи під домашнім арештом, зловмисник продовжив реалізовувати схеми незаконного заволодіння квартирами і залучив приватного нотаріуса, яка дала свою добровільну згоду на участь в реалізації злочинного плану.

За версією слідства, нотаріус в квітні поточного року, діючи в інтересах організованої злочинної групи, сприяла заволодінню двома квартирами загальною вартістю 860 тис. грн., шляхом їх реєстрації на підставних осіб за підробленими документами.

Після викриття організованої злочинної групи з метою приховування кримінальних злочинів, нотаріус видалила записи про реєстрацію прав власності на вищевказані квартири, тобто несанкціоновано знищила інформацію, яка обробляється і зберігається в Державному реєстрі прав на нерухоме майно.

В даний час прокурори вирішують питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися