"В будинку вибухівка": в Одесі затримали псевдомінера

Іноземець в Одесі повідомив про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей

Менше ніж за три години, поліція Одеси встановила особу, яка надала хибну інформацію щодо закладеної вибухівки у житловому будинку. Чоловік, якого затримали правоохоронці, подзвонив на гарячу лінію "102" та повідомив про можливу загрозу вибуху у п'ятиповерховому будинку на вулиці Промисловій. У відповідь на це повідомлення були відправлені слідчо-оперативні групи, кінологи та вибухотехніки.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Після огляду будинку, поліцейські не знайшли жодних вибухових пристроїв. Однак, вони виявили особу, яка надала хибну інформацію. Цей чоловік є громадянином однієї з країн Закавказзя і тимчасово проживає у тому ж будинку.

Зловмисник був затриманий, а його мобільний телефон, з якого він подзвонив, був вилучений які доказ. Чоловік намагався виправдати свої дії алкогольним сп'янінням.

За подачу неправдивої інформації про можливий вибух, який загрожує життю та здоров'ю людей, зловмиснику загрожує від двох до шести років ув'язнення. Справа перебуває в стадії слідства.

Наразі слідчі клопочуть в суді про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне чоловіку загрожує від двох до шести років позбавлення волі. Слідство триває, - розповіла заступниця начальника слідчого відділення територіального підрозділу поліції Анастасія Черненко.

Нагадаємо, в Одесі поліція виявила випадок незаконного зберігання вибухових пристроїв в автівці. 34-річний містянин незаконно придбав та перевозив у своєму автомобілі гранати, міни, запали до них, тротилові шашки та інші небезпечні предмети.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися