Авто з “сюрпризом”: в Одесі поліція виявила в чоловіка цілий арсенал вибухівки

Поліція помітила міну в авто мешканця Одеси під час перевірки на стан сп’яніння

В Одесі поліція виявила випадок незаконного зберігання вибухових пристроїв в автівці. 34-річний містянин незаконно придбав та перевозив у своєму автомобілі гранати, міни, запали до них, тротилові шашки та інші небезпечні предмети.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Інцидент стався ввечері в Хаджибейському районі Одеси, коли правоохоронці складали протокол на чоловіка за відмову від проходження огляду на алкогольне сп'яніння. У ході огляду автомобіля поліцейські помітили предмет, схожий на протипіхотну міну, що призвело до виклику слідчо-оперативної групи. 

Після завершення огляду автомобіля виявилося, що водій перевозив 12 різних гранат з запалами і без, 11 тротилових шашок, сигнальну та протипіхотну міни, а також три відрізки вогнепровідного шнура і запалювальну трубку. Усі знайдені предмети були вилучені поліцією та направлені на експертизу.

За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, фігуранту повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, а саме у придбанні та зберіганні вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. Слідчі клопочуть про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. В рамках кримінального провадження поліцейські встановлюватимуть походження та мету зберігання заборонених предметів. Слідство триває, — йдеться в  повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині раніше судимого чоловіка викрили у незаконному зберіганні боєприпасів, вибухової речовини та наркотичного засобу. За такі дії йому може загрожувати до семи років позбавлення волі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися