Гранати, вибухівка та наркотики: на Одещині чоловіка викрили у зберіганні небезпечних предметів

Мешканець Одещини раніше вже був судимий за майнові злочини та злочини проти життя й здоров’я особи

На Одещині раніше судимого чоловіка викрили у незаконному зберіганні боєприпасів, вибухової речовини та наркотичного засобу. За такі дії йому може загрожувати до семи років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Чоловік вже мав три судимості за різні види злочинів, включаючи майнові та злочини проти життя й здоров’я особи. Цього разу його затримали за незаконне зберігання небезпечних предметів.

Правоохоронці отримали інформацію про наявність у чоловіка небезпечних предметів. Під час санкціонованого обшуку у приватному будинку зловмисника були знайдені та вилучені граната Ф-1, запали УЗРГМ-1, тротилова шашка, набої 9х18 міліметрів та зразок рослинної речовини, схожої на канабіс. Правоохоронні органи продовжують слідство та з'ясовують, звідки походять заборонені предмети та речовини, а також мету їх зберігання. Вилучені матеріали направлені на експертизу для подальшої правової кваліфікації та прийняття рішення щодо підозри.

Нагадаємо, згідно з ч. 1 ст. 263 ККУ, носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Водночас зауважимо, що, відповідно до ч. 3 ст. 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині правоохоронці викрили чоловіка у незаконному зберіганні зброї, боєприпасів та наркотичних засобів. За такі йому загрожує до семи років позбавлення волі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися