ДТП в Одеській області: п’яний водій травмував товариша

Водій може бути засуджений до позбавлення волі строком до трьох років

Жителю Березівщини, який не мав жодних навиків водіння і вже знаходився у стані алкогольного сп’яніння, доведеться відповідати за ДТП та травмування його товариша. Поліцейські висунули обвинувачення правопорушнику у порушенні правил безпеки дорожнього руху та направили його до суду.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Аварія трапилася в серпні в одному з сіл Коноплянської об'єднаної територіальної громади. Місцевий житель не впорався з керуванням автомобілем "ВАЗ", виїхавши з дороги та врізавшись у бетонні опори лінії електромережі та кам'яну огорожу садиби. У салоні легковика перебували його неповнолітній пасинок та товариш. Останній, через аварію, отримав численні переломи ніг, струс мозку, садну, та посттравматичний пульмоніт. За заключенням судово-медичного експерта, отримані тілесні ушкодження віднесено до середнього ступеня тяжкості.

Поліцейські встановили, що керманич не навчався і не отримував водійське посвідчення, а відтак не мав права керувати транспортним засобом. Крім того, він сів за кермо автомобіля у стані сп’яніння, - розповів т.в.о. заступника начальника - начальник слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Назарій Кучмій.

Також варто відзначити, що на підставі зібраних доказів поліцейські висунули обвинувачення проти чоловіка у порушенні правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп'яніння, що спричинило середньої тяжкості тілесне ушкодження потерпілому. Цей правопорушник, згідно із Кримінальним кодексом України, має постати перед судом і може бути засуджений до позбавлення волі строком до трьох років, з позбавленням права керувати автотранспортом на термін від трьох до п'яти років.

Нагадаємо, поліцейські розслідують обставини ДТП в Одесі. Водій наїхав на матір з двома маленькими дітьми. Аварія сталася вчора на розі вулиць Недєліна та Чубаївської. Попередньо встановлено, що водій автомобіля “Toyota” наїхав на одеситку, коли вона разом зі своїми дітками переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переходу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися