В Одесі рекетир вимагав з підприємця 12 тисяч доларів неіснуючого боргу

Учасник однієї з впливових етнічних злочинних організацій вимагав у одеського підприємця велику суму грошей

В Одесі поліцейські затримали рекетира, який вимагав з підприємця 12 тис. доларів США неіснуючого боргу. Про це повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіціі.

До правоохоронців за допомогою звернувся місцевий бізнесмен, він розповів, що невідомий вимагав від нього повернення неіснуючого боргу. Поки загрози були тільки на словах, підприємець не звертав на них уваги. Однак коли справа дійшла до рукоприкладства і загроз спалити автомобіль, він прийшов в поліцію.

Слідчі Малиновського відділу поліції встановили особу вимагача - ним виявився 43-річний громадянин Росії, який свого часу був учасником однієї з впливових етнічних злочинних організацій. Угруповання спеціалізувалося на зухвалих викраденнях громадян з метою викупу.

19 листопада правоохоронці затримали зловмисника під час отримання частини грошей - 3-х тис. доларів. Раніше оперативники зафіксували, що фігурант справи отримав 5700 гривень.

В даний час вирішується питання про повідомленні затриманому про підозру за ч.2 ст.189 Кримінального кодексу України (Вимагання) і обрання запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує до 7 років ув'язнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися