Прокуратура відстоює право держави на частину лісового масиву нацпарку «Тузловські лимани»

Прокурори звернулися до суду з вимогою звільнити земельну ділянку природно-заповідного фонду в урочищі «Лебедівка»

Прокуратура відстоює право держави на частину лісового масиву урочища "Лебедівка" національного природного парку "Тузловські лимани". Про це повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

Так, прокурори звернулися до Господарського суду Одеської області з позовом, в якому вимагають визнати недійсною додаткову угоду до договору про право тимчасового користування лісами і звільнити земельну ділянку природно-заповідного фонду площею майже 29 га в урочищі "Лебедівка".

Позовні вимоги мотивовані тим, що зазначена земельна ділянка надана в тимчасове користування приватному підприємцю з порушенням природоохоронного законодавства, зокрема, без узгодження з адміністрацією нацпарку і сплати ренти.

Орієнтовна вартість цієї землі становить понад 650 млн гривень.

Довідка: національний природний парк "Тузловські лимани" створений указом президента України від 1 січня 2010 року з метою збереження, відтворення і раціонального використання природних комплексів причорноморських лиманів, віднесених до водно-болотних угідь міжнародного значення (Рамсарська конвенція), які мають високе природоохоронне, естетичне , наукове, рекреаційне та оздоровче значення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися