Нічний обстріл півдня України: чим атакували окупанти

Остання повітряна тривога в Одеській області тривала 22 хвилини

Вчора ввечері окупанти атакували України ударними дронами та крилатою ракетою. Частину БпЛА збили над Одеською областю. Про це повідомляють Сили оборони півдня України. 

Загалом над Одеською та Миколаївською областями збили три "Shahed-131/136". Крім того, під час ракетної атаки на Миколаївщині знищено  2 крилаті ракети Х-59. Одна з ракет влучила по відкритій території. Це не призвело до критичних руйнувань та жертв серед населення. 

Більше про нічну атаку по Україні

Загалом у ніч на 29 листопада ворог спрямував по Україні 21 ударний БпЛА "Shahed-136/131" та  3 керовані авіаційні ракети Х-59. Українські сили ППО збили 100% дронів. 

До відбиття повітряного нападу залучено, винищувачі зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. В результаті бойової роботи усі ворожі ударні БпЛА знищено в межах Одеської, Дніпропетровської, Київської, Херсонської, Запорізької та Хмельницької областей. Також знищено дві керовані авіаційні ракети на Миколаївщині. Третя – не досягла бажаної цілі!, – йдеться в повідомленні. 

Обстріли Одеської області

Ввечері 5 листопада ворог кілька годин обстрілював українські міста, зокрема і Одесу. Окупанти завдали удару різними типами ракет та ударними дронами. Внаслідок атаки було пошкоджено будівлю Одеського художнього музею, та короб де зберігається скандальний пам’ятник Катерині II.

З літаків тактичної авіації з акваторії Чорного моря запустили протирадіолокаційну ракету Х-31П. На Одещині ворог акцентує свої зусилля на завдаванні шкоди цивільному судноплавству. Внаслідок цього ракетного удару були пошкоджені адміністративні будівлі, а троє співробітників зазнали поранень. Вибухова хвиля також пошкодила навколишні будинки.

Джерело: https://t.me/SJTF_Odes/3235


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися