СБУ викрила корупційну схему, організовану екс-керівництвом Одеської облради

В Одеській області незаконно використовували землі Національної академії аграрних наук

Співробітники Служби безпеки України викрили корупційну схему, організовану колишнім керівництвом Одеської обласної ради та директорами ряду держпідприємств, щодо незаконного використання земель Національної академії аграрних наук. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

За версією слідства, угода відбувалася в результаті нецільового використання земельних ділянок Одеської державної дослідної станції Національної академії аграрних наук.

Оперативники спецслужби встановили, що організатором протиправної діяльності є один з колишніх керівників Одеської облради. Використовуючи дві підконтрольні комерційні структури, він у змові з керівниками низки держпідприємств сприяв оформленню свідомо невигідних умов на вирощування сільгосппродукції на землях Національної академії аграрних наук.

За умовами договорів 80% врожаю переходило у власність комерсантів. Крім того, обсяги отриманої продукції були значно занижені в офіційній документації. Фактично зібраний урожай фігуранти справи реалізовували за ринковою вартістю. В результаті діяльності зловмисників, підприємства Національної академії аграрних наук фактично є збитковими, а прибуток від використання високоліквідних земель не надходить до державного бюджету.

Правоохоронці провели 10 обшуків за фактичними адресами проживання організаторів протиправної діяльності, в офісних приміщеннях,  юридичних і фактичних адресах підприємств Одеської державної дослідної станції. За результатами слідчих дій оперативники вилучили чорнову документацію, комп'ютерну техніку, статутні документи підприємств, в тому числі зареєстровані і розташовані на території Росії.

Слідчі дії за ч.3. ст.212 і ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України тривають.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися