Трагічна ДТП на Одещині: поліція розслідує смерть велосипедиста

Водій авто на смерть збив велосипедиста

Унаслідок серйозної автопригоди, що трапилася вчора, 5 грудня, приблизно о 21:00 в селі Салгани, одна людина загинула. Водій автомобіля Peugeot Partner наїхав на чоловіка, який рухався на велосипеді в темний час доби. За попередніми даними, водій не перебував у стані сп'яніння. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

На місці події працювали поліцейські, які вже розпочали розслідування щодо цієї дорожньо-транспортної пригоди. Інформація про інцидент занесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Керманич велосипеда загинув від отриманих травм.

У рамках кримінального провадження проведено низку експертиз, а автомобіль залишено на арештмайданчику.

Нагадування про важливі правила

Згідно із Правилами дорожнього руху, у темний час доби та в умовах недостатньої видимості, фари ближнього (дальнього) світла на транспортних засобах повинні бути включені. Також водіям важливо враховувати наявність велосипедистів, які мають право рухатися з ввімкненими ліхтарями та світловідбивачами в умовах обмеженої видимості.

Необхідно наголосити, що для велосипедистів обов'язкове використання звукового сигналу та світловідбивачів, а також, в умовах темряви, наявність ліхтаря (фари) на велосипеді. Такі заходи можуть значно підвищити видимість велосипедиста на дорозі та уникнути подібних трагічних пригод.

Нагадаємо, поліцейські направили до суду справу щодо 30-річного жителя Березівки, винуватця дорожньо-транспортної пригоди, що призвела до серйозних травм літньої жінки. Інцидент трапився у листопаді минулого року, коли водій автомобіля "Volkswagen" не дотримався правил безпеки на пішохідному переході.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися