Суд відправив на два місяці під арешт начальника Чорноморського порту

В.о. директора Чорноморського порту підозрюють у великому хабарі

Слідча суддя Вищого антикорупційного суду відправила виконуючого обов'язки директора держпідприємства "Морський торговельний порт "Чорноморськ" Ігоря Шевченка, якого підозрюють у хабарництві, на 60 днів у СІЗО з альтернативою внесення застави в розмірі 2 млн 102 тисяч гривень. Про це повідом в прес-службі суду.

У разі внесення застави, підозрюваний зобов'язаний не відлучатися з Чорноморська без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти правоохоронців про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими фігурантами справи; здати свій закордонний паспорт. Крім того, він зобов'язаний носити електронний браслет.

Нагадаємо, 11 грудня, детективи НАБУ викрили в.о. начальника Чорноморського порту і посередника в отриманні хабаря в розмірі 250 тисяч доларів.

Слідство встановило, що начальник порту вимагав гроші за узгодження плану санації збанкрутілої приватної компанії, в комітеті кредиторів якої держпідприємство має більшість голосів. Ця компанія вела переговори з приватними інвесторами, однак їх залучення вимагало узгодження комітету кредиторів. Тому коли керівник порту відчув серйозність намірів одного з інвесторів, він зажадав від нього плату за "лояльність", оцінивши її в 250 тис. доларів.

Гроші отримав посередник - представник іншого кредитора приватної компанії, який і передав їх керівнику Чорноморського порту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися