В Одесі судитимуть двох водіїв які спричинили ДТП: більше про автопригоди

Обидва автомобілісти під час скоєння ДТП були тверезими

Поліція в Одеській області направила до суду обвинувальні матеріали стосовно двох водіїв, які спричинили ДТП та призвели до травмування керманичів двоколісників. Водії, порушивши правила дорожнього руху, стали причиною серйозних тілесних ушкоджень потерпілим, за що їм загрожує відповідальність у вигляді штрафу та обмеження волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

В одному із випадків, водій автомобіля "Kia" не врахував вимог дорожнього знаку "надати дорогу" і викликав ДТП з велосипедисткою, що рухалася згідно з правилами. Інший інцидент стався, коли мотоцикліст втратив пріоритет через неправильні дії водія "Toyota". Обидва потерпілих були госпіталізовані з переломами, а винуватці подій вже компенсували витрати на їх лікування.

Яке покарання чекає на водіїв 

Після проведення низки експертиз поліцейські під процесуальним керівництвом місцевої окружної прокуратури висунули водіям легковиків обвинувачення за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, що спричинило потерпілим середньої тяжкості тілесні ушкодження. Обвинувальні акти відносно обох чоловіків вже скеровані до суду, - прокоментував старший слідчий слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Федір Чифліклій.

Такі дії караються штрафом від 51 до 85 тис. грн або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Нагадаємо, унаслідок серйозної автопригоди, що трапилася 5 грудня, приблизно о 21:00 в селі Салгани, одна людина загинула. Водій автомобіля Peugeot Partner наїхав на чоловіка, який рухався на велосипеді в темний час доби. За попередніми даними, водій не перебував у стані сп'яніння.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися