На чолі з депутатом міськради: на Одещині затримали «чорних лісорубів» (ФОТО)

Винахідливі «бізнесмени» незаконно рубали ліс в області, надаючи сировину для виготовлення деревного вугілля

В Одеській області затримано організаторів масивних вирубок лісу. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на прес-службу поліції Одеської області, четверо підприємливих чоловіків знайшли спосіб заробити, надаючи сировину для подальшого виготовлення деревного вугілля.

Відзначимо, що прокручували справа не тільки одесити, але і жителі Кіровоградської області. Однак представники Одещини примітні тим, що серед них — депутат однієї із міських рад області. Всього "адміністративними" питаннями вирубки лісу займалося четверо осіб.

У поліції зазначають, що всі учасники несанкціонованої вирубки "працювали" за чіткою інструкцією, кожен виконуючи відведену йому роль. Хтось займався підбором "персоналу" для "чорної" роботи, хтось — координував і контролював бригади, хтось — стежив за переробкою сировини і, звичайно, її доставкою в кінцевий пункт прибуття.

Одесская область, вырубка леса, полиция

Повідомляється, що частина продукції "йшла" до конкретного підприємства організатора по виробництву деревного вугілля. Ще деякі кількість деревини реалізовували безпосередньо в Одеській області, використовуючи для цього підроблені документи.

За попередніми оцінками правоохоронців, "горе-бізнесмени" завдали шкоди в сумі близько мільйона гривень.

Затримано організатора і його четверо "підручних" були у вівторок, 31 серпня. Під час обшуків у заарештованих вилучили значну кількість деревини, документацію, багато зброї (в тому числі і не зареєстрованого), а також чималу суму грошей в гривнях, доларах і євро — 205, 178 і 48 тисяч відповідно.

Всі учасники "чорної" рубки лісу, включаючи депутата місцевої міськради, отримали підозру в скоєнні кримінального злочину. Нині вирішується питання їх подальшого утримання під арештом.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Одесі "дали бій" виробникам підроблених COVID-сертифікатів. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися