В АМПУ повідомили скільки разів з липня РФ обстрілювали порти

Окупанти знищили понад 60 тисяч тонн зернових вантажів

Голова "Адміністрації морських портів України" Юрій Литвин повідомив, що з 18 липня російські окупаційні війська здійснили 105 ударів по об'єктах портової інфраструктури України та шістьох цивільних будівель. Цю інформацію він представив під час зустрічі команди Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Масовані атаки призвели до руйнування 10 елеваторів, пошкодження двох трубопроводів, зруйнування 34 адміністративних будівель, 26 складів з нафтою та паливом, знищення 93 транспортних засобів, а також ушкодження 69,7 тис. кв.м. складських приміщень для зернових вантажів та втрата 62 тис. тонн зернових вантажів.

Посадовець також повідомив, що результатом цих атак троє людей загинули, а 12 отримали поранення. Литвин підкреслив, що зараз складається перелік завданого збитку та руйнувань, і розпочато оцінку вартості відновлення пошкоджених об'єктів. Агресія Росії в морських портах України має серйозні наслідки, і влада активно працює над відновленням та захистом морської інфраструктури.

Більше про нічну атаку по Одещині

Зазначимо, після обстрілу Одеси в ніч на 14 грудня, росіяни почали атакувати Ізмаїльський район, направивши понад 20 дронів у бік припортової інфраструктури. На щастя, люди не постраждали, втім, складські приміщення зазнали руйнувань.

Нагадаємо, Сили протиповітряної оборони збили на всі дрони. На Херсонщині знищено 2, на Миколаївщині – 5, а на Одещині – 32. Ворог спрямував атаки як на Одесу, так і на південні регіони, зокрема, Подунав'я.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися