На Одещині соцслужби ходять з перевірками: контролюють умови проживання дітей

Їх цікавило, чи батьки виконують обов’язки щодо забезпечення необхідних умов життя та навчання

На Одещині правоохоронці разом із представниками служби у справах дітей систематично перевіряють багатодітні сім’ї зі складними життєвими обставинами. На минулому тижні одеські поліцейські завітали додому до шести родин. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Як зазначили правоохоронці, не всі батьки намагаються створити найкращі умови проживання для своїх дітей. Так, у чотирьох родинах, де проживають діти віком від 2 місяців до 11 років, ювенальні поліцейські виявили бруд, безлад, оголені електричні дроти, відсутність спальних місць та постільної білизни для дітей, недостатність продуктів харчування, а також ознаки шкідливих звичок дорослих (недопалки та пляшки з-під алкогольних напоїв). 

Крім цього, було встановлено, що чоловік, який має на утриманні трьох малолітніх дітей, зловживає спиртними напоями, не виконує батьківських обов’язків та залишив дітей на свою старшу 20-річну доньку, яка і займається їхнім вихованням.

“Ми регулярно відвідуємо багатодітні родини. Надаємо батькам рекомендації, як покращити ситуацію, проводимо бесіди щодо недопущення ігнорування батьківських обов’язків та попереджаємо про відповідальність у випадку вчинення домашнього насильства. А з дітьми спілкуємося на теми безпечної поведінки у побуті, на дорозі, під час ігор, розповідаємо що таке домашнє насильство та булінг, вчимо їх алгоритмам дій на випадок, якщо вони стануть жертвою таких правопорушень, а також нагадуємо про їхні права та обов’язки”, - розповідає старша інспекторка ювенальної превенції Березівського районного відділу поліції Ольга Тодоренко.

“Коментарі” писали, що правоохоронці спільно зі службою у справах дітей перевірили умови проживання родин, виконання батьківських обов’язків та дотримання правил безпеки життєдіяльності. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися