На Одещині ремонтують дев'ять КПП: про які саме пункти пропуску йдеться

На Одещині триває модернізацію контрольно-пропускних пунктів

В Одеській області активно працюють над модернізацією 9 контрольно-пропускних пунктів. Зокрема, роботи включають встановлення сучасних санітарних модулів на декількох пунктах-пропуску. Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області.

Наразі розпочато встановлення модульних санітарних вузлів, на таких пунктах-пропуску:

  • КПП "Виноградівка – Вулкенєшть";

  • КПП "Долинське – Чишмікіой";

  • КПП "Нові Трояни – Чадир-Лунга";

  • КПП "Малоярославець 1 – Чадир-Лунга";

  • КПП "Серпневе 1 – Басараб'яска";

  • КПП "Лісне – Сеіць".

В додаток до встановлення санітарних модулів, проводяться ремонтні роботи, включаючи огородження, відновлення дорожнього покриття та благоустрій територій КПП, спрямовані на покращення зручностей для персоналу та громадян, які перетинають кордон.

Також, на трьох інших КПП ("Рені - Джурджюлешть", "Табаки - Мирне", "Старокозаче - Тудора"), виконуються роботи щодо ремонту громадських вбиралень, відновлення приміщень адміністративних будівель, удосконалення дорожнього покриття та благоустрою територій, а також поновлення системи зовнішнього освітлення.

Забезпечення належного експлуатаційного стану контрольно-пропускних пунктів вкрай важливе, особливо для воюючої країни - це  покращить транспортне сполучення з союзними країнами, адже наразі саме через автошляхи проходить більшість експорту та імпорту, та поліпшить умови, для працівників КПП та населення, яке перетинає кордон, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, на фоні укріплення дружби та співпраці, Україна та Молдова вчинили важливий крок у напрямку спільного контролю на пунктах пропуску. Протокол, який зафіксовує ці нові можливості, був підписаний в пункті пропуску "Паланка – Маяки – Удобне".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися