На пунктах пропуску між Україною та Молдовою запровадять спрощений контроль для водіїв

Україна та Молдова підписали протоколи щодо організації спільного контролю

На фоні укріплення дружби та співпраці, Україна та Молдова вчинили важливий крок у напрямку спільного контролю на пунктах пропуску. Протокол, який зафіксовує ці нові можливості, був підписаний в пункті пропуску "Паланка – Маяки – Удобне". Про це повідомляє Державна митна служба України. 

Спільний контроль на кордоні має стратегічне значення для обох країн. Він спрощує та прискорює процедури для перевізників та мінімізує формальності. Це, своєю чергою, сприятиме розвантаженню пунктів пропуску, зниженню черг та підвищенню ефективності контрольних процедур.

Новий протокол охоплює такі ключові пункти пропуску, як

  • “Мамалига — Кріва”, 

  • “Кельменці — Ларга”,

  • “Росошани — Брічень”, 

  • “Рені — Джюрджюлешть”, 

  • “Кучурган — Первомайськ”, 

  • “Паланка — Маяки-Удобне”.

Нагадаємо, на пункті пропуску "Старокозаче-Тудора" стане ускладнений рух для транспортних засобів. Це пов’язано із запланованими ремонтними роботами на дорожньому полотні.

Крім того, Подільський район в Одеській області взявся за відновлення 8 кілометрів дороги Р–71, яка має важливе значення для транспортної логістики України. В процесі відновлення використовується експериментальний підхід, який включає змішування цементу з екологічним матеріалом — золою. 

Також “Коментарі” писали, що на трасі Одеса — Рені (м. Бухарест) стартували роботи з влаштування тонкошарового покриття за допомогою технології ЛЕМС (лита емульсійно-мінеральна суміш). Ця технологія призначена для збереження дорожнього покриття та попередження його передчасного руйнування.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися