На Одещині триває відновлення доріг з використанням екологічного матеріалу

На Одещині планується також влаштування асфальтобетонного покриття для забезпечення довговічності дороги

Подільський район в Одеській області взявся за відновлення 8 кілометрів дороги Р–71, яка має важливе значення для транспортної логістики України. В процесі відновлення використовується експериментальний підхід, який включає змішування цементу з екологічним матеріалом - золою.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області. 

Дорога Р–71, яка проходить через декілька областей та має важливе значення для логістики країни, потребувала негайного відновлення. Щоб зекономити кошти та забезпечити екологічність робіт, вирішено було використовувати золу як частину будівельного матеріалу.

З огляду на обмежене фінансування та важливість відновлення дороги для логістики регіону було прийнято рішення використовувати золу, яка не лише покращує фізичні характеристики сумішей, але забезпечує економію коштів, зокрема, вартість робіт зменшиться до 30%. Крім того використання золи позитивно впливає на екологію, – зазначив в.о. начальника Служби відновлення в Одеській області Андрій Донченко

Нагадаємо, в Одесі відбувся Форум відновлення Одещини "Транспорт. Логістика. Інфраструктура". На ньому була підкреслена незаперечна необхідність відбудови та модернізації логістичної інфраструктури для повноцінного відновлення української економіки.

Також ми писали, що в Одеській області продовжують підвищувати безпеку руху на автомобільних дорогах області. Виконується комплекс дорожніх робіт з покращення організації дорожнього руху.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися