В Одесі відбувся форум присвячений розвитку логістичної інфраструктури

Учасники Форуму наголосили на ролі транспорту та логістики в розвитку Одещини

Сьогодні в Одесі відбувся Форум відновлення Одещини "Транспорт. Логістика. Інфраструктура". На ньому була підкреслена незаперечна необхідність відбудови та модернізації логістичної інфраструктури для повноцінного відновлення української економіки.

Про це повідомляє пресслужба Одеської РВА.

Учасники форуму обговорили ключові питання, пов'язані з потенціалом, проблемами та розвитком Одеської області, зокрема в галузях транспорту, логістики та діяльності критичної та соціальної інфраструктури. Відмічено важливість цих сфер для стабільного та продуктивного розвитку регіону.

Нині маємо порушені ланцюжки постачань, перешкоджання навігації в Чорному морі та штучно блокується агроекспорт. І для нас, як для ключового регіону, через порти якого відбувалась реалізація Чорноморської Зернової Ініціативи тепер є дуже важливим розвиток альтернативних логістичних маршрутів для експорту української продукції. Окрім цього вже розпочато процес планування післявоєнної відбудови Одеського району, інфраструктура якого, як портова, виробнича, так і житлова, найбільше пошкоджена та зруйнована в наслідок ракетних та дронових атак російських окупантів — зазначив Начальник Одеської РВА Юрій Крук.

Серед яскравих моментів форуму було проведено спецпогашення поштового випуску “Винищувачі зла”, присвяченого літакам-винищувачам F-16.

Нагадаємо, що не дивлячись на пошкодження, які зазнала портова інфраструктура Одещини, порти все одно готові виконувати зобов’язання в рамках “Зернової угоди”. Станом на сьогодні, зафіксували 7 ворожих атак на портову та зернову інфраструктуру України.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися