На Одещині мати що загубили власну дитину можуть оштрафувати: про яку суму йдеться

Дитину здоровою та неушкодженою повернули до матері

Вчора в сім'ї з Білгород-Дністровського району трапилася неприємна історія, коли шестирічний хлопчик самостійно подолав відстань до сусіднього села, сівши на маршрутку, поки його мати шукала його вдома. Органи правопорядку закликають батьків бути уважнішими та пильнішими щодо безпеки своїх дітей, щоб уникнути подібних інцидентів. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Після виявлення хлопчика, служби безпеки активно розпочали пошуки його батьків або родичів. Для цього було залучено ряд відділів поліції. Незабаром, завдяки публікації фото дитини в соціальних мережах, з'явилися сусіди, які впізнали хлопчика та допомогли з'єднати його з його матір'ю.

Виявилося, що жінка, яка займалася домашніми справами, не помітила, як її син вирішив подорожувати міським транспортом. Після інциденту поліція провела з матір'ю профілактичну бесіду, нагадуючи про важливість негайної співпраці з правоохоронними органами у таких ситуаціях.

Жінка, яка самостійно виховує двох неповнолітніх синів, виявивши зникнення однієї дитини, почала шукати її самотужки. Із нею провели профілактичну бесіду, нагадавши, що у випадку зникнення дитини треба негайно звертатися до поліції, а не гаяти час на самостійні пошуки, – розповів начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Поліцейські вказали матері на важливість негайної повідомлення поліції у випадку зникнення дитини та склали протокол за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. На матір чекає попередження або штраф від 850 до 1700 гривень за ухилення від обов’язків забезпечення умов для неповнолітньої дитини.

Нагадаємо, у період воєнного стану в Україні обробка документів що не стосуються воєнного стану, військової діяльності, надання медичної допомоги, евакуації населення була тимчасово зупинена, втім, наразі її відновили. За величезний внесок виховання п'ятеро і більше дітей, в тому числі усиновлених, та створення позитивних умов для їхнього розвитку та навчання, це визнання отримали 228 матері з Одеси.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися