На Одещині HONDA зіткнулась з автомобілем "ВАЗ": подробиці ДТП

Водій із Миколаївської області скоїв ДТП на Одещині

У місті Березівка, Одеська область, поліцейські направили до суду водія із сусідньої Миколаївської області, який в серпні минулого року скоїв ДТП, не надавши перевагу водійці автомобіля HONDA, що мала перевагу на дорозі. Жінка отримала середньої тяжкості травму – перелом стопи. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Слідство встановило, що обидва водії були тверезі. Проте, порушник, керуючи "ВАЗ", не дотримався правил безпеки дорожнього руху. Обвинувачення за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України вже направлено до суду. Якщо його вину буде доведено, йому може загрожувати штраф від 51 до 85 тис. гривень, виправні роботи на два роки, арешт або обмеження волі до трьох років, і позбавлення права керувати транспортними засобами.

Відповідно до п.п. 16.11 Правил дорожнього руху на перехресті нерівнозначних доріг водій транспортного засобу, що рухається другорядною дорогою, повинен дати дорогу транспортним засобам, які наближаються до даного перехрещення проїзних частин по головній дорозі, незалежно від напрямку їх подальшого руху, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, два нещасних випадки на дорогах Подільського району, які трапилися 2 січня, стали наслідком дій двох водіїв, які перебували за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Обидві ситуації тепер розглядаються як кримінальні та адміністративні правопорушення.

Зазначимо, за даними поліції, 2023 році в Одесі та області сталося не одна тисяча ДТП. Найчастіше аварії трапляються через недотримання водіями чи пішоходами правил дорожнього руху.  “Коментарі” розібрались де найнебезпечніші ділянки дороги в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися