Експерти зазвали реальну причину падіння труби котельні в Одесі

Вночі з 26 на 27 листопада 2023 року через шквальний вітер була пошкоджена частина труби на котельні "Північна-2", що розташована у Пересипському районі Одеси

На пресконференції "Котельня "Північна-2": висновки експертизи" представники КП "Теплопостачання міста Одеси" та Одеської державної академії будівництва та архітектури, Ганна Позднякова і Анатолій Ковров, розкрили результати експертизи стану труби, яка пошкодилася внаслідок негоди у листопаді 2023 року. Про це повідомляє Одеська міська рада.

За висновками експертів, дві основні причини руйнування труби — це аномальні погодні умови та низька якість виконання робіт при будівництві ствола труби. Ректор ОДАБА, Анатолій Ковров, підкреслив важливість вжиття заходів для підвищення якості будівництва та регулярного обстеження інших димових труб підприємства.

По закінченню опалювального сезону залишок пошкодженої труби буде демонтовано, розпочнеться будівництво нової димової труби. До початку наступного опалювального сезону плануємо введення її в експлуатацію. Тендер на проєктування вже оголошено, – зазначила директор КП "ТМО" Ганна Позднякова. 

Також в оголошеному тендері передбачено обстеження інших димових труб, щоб запобігати подібним ситуаціям в майбутньому.


Нагадаємо, труба на Паустовського була побудована у 1989 році й останній капітальний ремонт проходила у 2014 році.

Зазначимо, комунальники спростовують інформацію щодо відкриття кримінального провадження проти КП “Теплопостачання міста Одеси” через падіння труби котельні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися