Через руйнацію труби в Одесі можуть відкрити кримінальне провадження

Останній огляд стану труби був у 2020 році

Комунальники спростовують інформацію щодо відкриття кримінального провадження проти КП “Теплопостачання міста Одеси” через падіння труби котельні.  Про це повідомила директорка  КП “Теплопостачання міста Одеси” Ганна Позднякова.

“Ми не отримували ніяких повідомлень від Національної поліції чи інших правоохоронних органів. Але я не виключаю розвиток такої ситуації. Ніяких відхилень в технологічному процесі експлуатації не було. Вони не зафіксовані. Ми напередодні опалювального сезону маємо підписаний акт державного нагляду про відповідність всіх систем та готовність до опалювального сезону”, - зазначила Ганна Позднякова.

Вона додала, що останній огляд стану труби був у 2020 році, а капітальний ремонт — у 2014. Нині говорити про те, що працівники не так її експлуатували, нема ніяких підстав. Буде проведена експертиза, завдяки якій буде встановлена причина.

“Коментарі” писали, що протягом всієї ночі котельня, де внаслідок сильного вітру було зруйновано трубу, працювала в тестовому режимі. Наразі її роботу призупинено. Однак, подачу тепла в домівки одеситів буде відновлено по завершенні світлового дня. Про це сказала директорка КП “ТмО” Ганна Позднякова.

Крім того, під час негоди в Одесі було відкрито 104 Пункти незламності. За потреби є можливість відкрити 425 таких пунктів, з яких 161 пункт належить громаді міста. Минулого року їх працювало 356. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Нагадаємо також, що при температурах повітря нижче 8 градусів морозу в Україні можливий серйозний дефіцит електроенергії. Тому в пікові години можуть бути обмеження споживання електроенергії. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив Олександр Харченко, директор Центру досліджень енергетики.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися