В одному з районів Одеси виявили сміттєзвалище

В Одесі поблизу вулиці Левітана виявили сміттєзвалище побутових та будівельних відходів

Держінспектори екологічній інспекції Південно-Західного округу виявили в Одесі на вулиці Левітана в Одесі несанкціоноване сміттєзвалище. Про це повідомили у відомстві. 

Так, фахівці встановили, що сміттєзвалище побутових та будівельних відходів розташоване на землях комунальної власності Одеської міської ради та займає орієнтовну площу 0,3 гектари.

“Власника відходів не встановлено, тому відповідно до статті 12 Закону України "Про управління відходами" передачу відходів до суб’єкта господарювання у сфері управління відходами та усунення негативних наслідків, спричинених відходами, повинна здійснити Одеська міська рада”, - йдеться в повідомленні. 

Раніше “Коментарі” писали, що на Одещині вирішили зайнятися хаотичними сміттєзвалищами. Тому в Арцизі розпочали роботи з впорядкування сміттєзвалища. Про це повідомляє голова Арцизької громади Сергій Парпуланський Після проведення цих робіт, вздовж валу будуть висаджені кущі глядичії. Це дасть змогу запобігати рознесенню вітром побутових відходів та вирішить проблему хаотичного скидання сміття.

Нагадаємо, Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер та Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець підписали меморандум про будівництво семи сміттєпереробних заводів на Одещині. Ділянки визначені з урахуванням оптимального логістичного підходу в радіусі не більше 70 км. Нові модулі для перероблення відходів з часом дозволять Одещині відмовитися від звичного складування сміття на звалищах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися