На Одещині двоє людей отруїлись чадним газом, серед них дитина

Людей вчасно госпіталізували

В Чорноморську, двоє людей отруїлись чадним газом. 46-річну жінку та 11 річну дитину госпіталізували до лікарні. Про це повідомляє ДСНС в Одеській області. 

До Служби порятунку від чергового “103” надійшло повідомлення про отруєння чадним газом від опалювального газового котла громадянки, 1978 року народження, та дитини, 2013 року народження, яких у стані середньої важкості госпіталізовано до лікарні, – йдеться в повідомленні. 

Безпека газового опалення

Газове опалення може бути небезпечним, якщо не дотримуватися правил техніки безпеки. Ось деякі основні правила безпеки газового опалення:

  • Перевіряйте справність газового обладнання перед початком опалювального сезону. Це необхідно зробити, щоб запобігти витокам газу та іншим можливим несправностям.

  • Не залишайте газові прилади без нагляду. Якщо ви виходите з дому, обов'язково вимкніть газовий котел або плиту.

  • Не використовуйте газові прилади для опалення, якщо вони несправні. У разі несправності обладнання негайно зверніться до фахівця.

  • Не користуйтеся газовими приладами у приміщеннях з підвищеною вологістю. Це може призвести до виникнення іскри та пожежі.

  • Не допускайте потрапляння сторонніх предметів у газові прилади. Це може призвести до засмічення і порушення роботи обладнання.

  • Не користуйтеся газовими приладами у разі виникнення запаху газу. Негайно вимкніть обладнання і виведіть людей із приміщення.

Нагадаємо, Одещина увійшла до чотирьох регіонів України, де рятувальники фіксують найбільше смертей від отруєння чадним газом. Власникам осель, де є пічне або газове опалення варто встановити датчики чадного газу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися