Одеський регіон увійшов до антилідерів за кількістю смертей від чадного газу

Власникам осель, де є пічне або газове опалення варто встановити датчики чадного газу

Одещина увійшла до чотирьох регіонів України, де рятувальники фіксують найбільше смертей від отруєння чадним газом. Про це розповів заступник начальника відділу профілактичної роботи Управління пожежної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Анатолій Шкарбута на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

“Найбільше пожеж і смертей людей від чадного газу ми спостерігаємо в основному у прифронтових регіонах: це Дніпропетровська, Одеська, Харківська області. І на жаль, Київська. Саме в цих регіонах відбувається найбільше збоїв критичної інфраструктури, електропостачання, опалення у зв’язку з обстрілами. Тому така тенденція зберігається”, – зазначив Анатолій Шкарбута.

Згідно зі щоденними зведеннями ДСНС в Одеській області, практично жодного дня не буває без пожеж. При цьому, на жаль, є загиблі. Наприклад:- за 20 січня сталося 6 пожеж (2 в Одесі та 4 в області);
- 19 січня – також 6 пожеж (4 в Одесі та 2 в області), є постраждалий з опіками у вкрай тяжкому стані,
- 18 січня – 11 пожеж: (4 в Одесі та 7 в області), є загиблий;
- 17 січня – 14 пожеж (5 в Одесі та 9 в області) тощо.
Коментарі” писали, що 9 січня вночі з діагнозом — отруєння чадним газом в Березівську лікарню, що на Одещині, госпіталізовано 3 дівчат: 15-ти, 13-ти та 14-ти років. Про це повідомили в ДСНС в Одеській області. Так, рятувальники зазначили, що причиною отруєння є порушення правил встановлення генератора (в будинку).Усі інші обставини події встановлюватиме поліція. Крім того, 11 грудня до реанімаційного відділення однієї з лікарень міста Татарбунари, що в Білгород-Дністровському районі, госпіталізовано 4 людини в тяжкому стані: чоловік та дружина, а також двоє дітей( 17 та 2 років). Медики діагностували в усіх отруєння чадним газом. В будинку слідів пожежі не виявлено, тому ймовірна причина отруєння - недолік конструкції димаря пічного опалення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися