Пасажиропотік в Одесі: скільки людей користуються громадським транспортом

Щодня 66 тисяч осіб з пільговими категоріями користуються громадським транспортом

Щодня понад 375 тисяч одеситів використовують громадський транспорт для поїздок до роботи, навчання та вирішення різних потреб. З цієї кількості пасажирів понад 66 тисяч — це особи з пільговими категоріями. Електротранспортом скористалося близько 300 тисяч осіб, а автобусами - 75 тисяч. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

В місті діють 7 тролейбусних і 12 трамвайних маршрутів. Щоденно на вулиці виходить 98 трамвайних вагонів, з них 32 адаптовані для осіб з інвалідністю, та 73 тролейбуси, з яких 60 також придатні для маломобільних груп.

До 2016 року в Одесі не було жодного низькопідлогового трамвайного вагона. Крім того, є 45 міських автобусних маршрутів, на яких курсують близько 650 автобусів, з яких 31 пристосований для інвалідів.

Основне завдання, поставлене перед нами міським головою та зумовлене потребами містян, – це покращення якості пасажирських перевезень. Для цього міською владою ведуться перемовини з міжнародними організаціями та представниками європейських міст щодо можливості передачі автобусів великої місткості для роботи на маршрутах Одеси, – наголосив очільник Департаменту.

Вартість проїзду на електротранспорті в Одесі   

Якщо ви оплачуєте готівкою, вартість проїзду складе 8 гривень, але використовуючи свій смартфон для оплати, ви зможете скористатися знижкою і проїхати за 7 гривень. Для оплати через Приват-24, просто проскануйте QR-код, який розміщений в тролейбусах та трамваях.   Також, ви маєте можливість оплатити проїзд за допомогою додатку Транспод. Для цього, завантажте додаток на свій смартфон перед виходом на зупинку, та не забудьте увімкнути блютуз при скануванні свого квитка біля водія. 

Нагадаємо, міська рада Одеси призначила КП "Одесміськелектротранс" відповідальним за проведення проєктування та капітального ремонту трамвайної колії на узвозі Маринеска. У зв'язку із зсувами від навантажень, багатосекційні трамваї не курсуватимуть узвозом.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися