РФ атакувала Україну з ракетоносія: скільки споряджених “Калібрів” на ньому залишилось

Гуменюк повідомила, чи може ворог завдати повторного ракетного удару

В ніч на 15 лютого ворог атакував Україну різними типами ракет. В тому числі окупанти використовували “Калібри”, що перебувають на ракетоносіях в Чорному морі. На борту корабля, що все ще перебуває на бойовому чергуванні, ще залишились ракети, тож росіяни можуть завдати повторного удару. Про це повідомила речниця Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк. 

Попередньо була інформація, що ймовірно були пуски і з акваторії Чорного моря. Там ніч чергування фрегат “Адмірал Макаров” – надводний ракетоносій. Спорядження якого сягає вісьмох “Калібрів”, якщо припустити що саме з нього був пуск, то станом на зараз в нього з половинило боєзапас. Пам’ятаємо про те, що це не зменшує ракетної небезпеки, тому що готові споряджені ракети на ньому є, він на чергуванні й абсолютно не виключено навіть повторення ракетного удару, – зазначила Наталя Гуменюк. 

Більше про масовану атаку

Масована ракетна атака, яка сталася уночі 15 лютого 2024 року, включала в себе крилаті ракети різних типів, балістичні ракети "Іскандер-М"/KN-23, ракети "Калібр", авіаційні ракети Х-59 та зенітні керовані ракети С-300. Загалом було зафіксовано 26 пусків ракет:

  • 12 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 з літаків стратегічної авіації ТУ-95мс (Енгельс);

  • 6 балістичних ракет "Іскандер-М"/ KN-23 (Воронезька);

  • 2 крилаті ракети "Калібр" (Новоросійськ – рф);

  • 4 керовані авіаційні ракети Х-59 (ТОТ Запорізької обл., Курська обл. – рф.);

  • 2 зенітні керовані ракети С-300 (Бєлгородська обл. – рф).

Силами Повітряних Сил та Сил оборони України вдалося знищити 13 ракет різних типів, включаючи крилаті, балістичні та авіаційні ракети.

Нагадаємо, Президент України, Володимир Зеленський, висловив подяку військовим Головного управління розвідки Міністерства оборони та Силам безпеки і оборони України за важливий крок у напрямку очищення акваторії Чорного моря від потенційних загроз. Це стосується знищення українськими розвідниками великого десантного корабля "Цезарь Куніков" чорноморського флоту держави-агресора в середу, 14 лютого, який переправляв вантаж до окупованого Криму.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися