"Додалося безпеки у Чорному морі": Зеленський про знищення корабля РФ

ВДК "Цезарь Куніков" міг вміщати 87 членів екіпажу на борту

Президент України, Володимир Зеленський, висловив подяку військовим Головного управління розвідки Міністерства оборони та Силам безпеки і оборони України за важливий крок у напрямку очищення акваторії Чорного моря від потенційних загроз. Це стосується знищення українськими розвідниками великого десантного корабля "Цезарь Куніков" чорноморського флоту держави-агресора в середу, 14 лютого, який переправляв вантаж до окупованого Криму. Про це стало відомо із відео звернення Президента України. 

Дякую Збройним Силам України, дякую воїнам ГУР — "групі 13" 9-го департаменту! Сьогодні додалося ще безпеки в Чорному морі і ще мотивації нашим людям. Це важливо. І ми крок за кроком очистимо Чорне море від російських терористичних обʼєктів, — сказав Президент України.


Знищення російського ВДК

Напад на ворожий корабель відбувся біля узбережжя тимчасово окупованого Криму, поблизу міста Алупка, за допомогою ударних морських дронів "Magura V5". У результаті атаки "Цезарь Куніков" отримав критичні пошкодження по лівому борту та почав тонути.

Великий десантний корабель "цезарь куніков" проєкта 775 ― одне із найновіших російських суден. Міг вміщати 87 членів екіпажу на борту. Використовувався терористичною москвою під час воєн проти Грузії, Сирії та України. Пошуково-рятувальна операція окупантів успіху не мала, – йдеться в повідомленні. 


Перехоплення ГУР 

Перехоплені радіопереговори російських військових свідчать, що з ворожого судна залишилося лише "маслянисте плямо" після атаки спецпризначенців ГУР МО України. Повітряний огляд місця затоплення корабля проводять гелікоптери Ка-52 та Мі-8 держави-агресора, а інформацію транслює військово-транспортний літак Ан-26 ВКС РФ.


Нагадаємо, українські пілоти здійснили успішну операцію щодо підбиття російського корабля "Аскольд", який знаходився на суднобудівному заводі в Керчі. Це судно не встигло взяти участь у жодних бойових діях і було спущене на воду всього два роки тому. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися