Важливо

В Чорному морі знищили один з найсучасніших кораблів РФ: подробиці

Черговий корабель Чорноморського флоту РФ пішов слідом за "Москвою"

Українські пілоти здійснили успішну операцію щодо підбиття російського корабля "Аскольд", який знаходився на суднобудівному заводі в Керчі. Це судно не встигло взяти участь у жодних бойових діях і було спущене на воду всього два роки тому.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат. 

Корабель "Аскольд" відомий як носій ракет "Калібр" і обладнаний зенітно-ракетним комплексом "Панцир-М", а також комплексом дронів-розвідників. 

Власне командувач дещо навіть натякнув, що немов скальпелем пройшлись наші пілоти. Це вже меседж для наших партнерів, якими ракетами можливо був уражений цей новий, один з найсучасніших кораблів який є носієм крилатих ракет “Калібр”. Корабель навій ще не брав жодної участі в плаванні, в бойових діях, він проходив остаточні випробувальні роботи, аби потім вийти в море та воювати проти нашої держави, – зазначив Юрій Ігнат. 

Ситуація в Чорному морі

В Чорному морі все ще вирує шторм, окупанти тримають на бойовому чергуванні один корабель. Наразі всі ракетоносії заведені до пунктів базування, втім, щоб вивести їх на бойове чергування достатньо всього кілька годин.

Нагадаємо, штормова погода може вплинути на можливість кораблів вийти у море, але результат залежить від того, наскільки сильний цей шторм. Навіть при наявності негоди в морі можливий запуск ракет, таких як "Калібри". 

Зазначимо, за словами речниці сил оборони Півдня, корабельне угрупування ворога використовує цивільні судна для прикриття та продовжує залишатися в тому районі, який вони вважають відносно безпечним, від східного узбережжя Криму до Новоросійська.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися