У Одеській області викрили махінації з закупівлею вживаних теплових котлів для лікарні

На папері придбали нові теплові котли, а в реалії – вживані

Правоохоронці Одеської області викрили схему привласнення бюджетних коштів при закупівлі обладнання для опалення, де на папері закуплені нові котли, а фактично – вживані, завдавши збитків на суму понад 1,2 млн грн. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області разом із правоохоронцями викрили оборудку із закупівлею обладнання для систем опалення однієї з обласних лікарень. За даними слідства, директор лікарні, який також є депутатом селищної ради, уклав договір з підрядником на закупівлю двох теплових котлів та супутнього обладнання на загальну суму 1,9 млн грн.

В ході розслідування виявилося, що замість обіцяного нового устаткування було придбано вживане, що призвело до розкрадання коштів і завдання збитків державі на суму понад 1,2 млн грн. Встановлено, що фактична вартість встановленого вживаного обладнання значно нижча за суму, вказану в документах.

Наразі триває слідство для встановлення всіх обставин справи та притягнення винних осіб до відповідальності. Цей випадок став черговим попередженням про необхідність ретельного контролю за використанням бюджетних коштів та закупівлями для державних потреб.

“Наразі директорові лікарні – депутату селищної ради повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює Одеська обласна прокуратура”, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки України розкрила корупційну схему, організовану керівницею відділу митного оформлення одного з постів Одеської митниці. Зловмисниця систематично вимагала хабарі за "прискорене" розмитнення автомобілів, прискорюючи чи уповільнюючи процес залежно від того, чи сплачували їй, чи ні. Про це повідомляє Управління СБУ в одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися