Двоє дітей померло в лікарнях Одеської області: подробиці від поліції

Правоохоронці розпочали кримінальні провадження за фактом смерті дітей

Одеські поліцейські розпочали кримінальні провадження у зв'язку зі смертю двох дітей, які перебували у медичних закладах області. Одна трагедія сталася в одеському пологовому будинку, а інша в обласній дитячій клінічній лікарні. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Відомо, що 16 лютого одна з мешканок Одеси народила двоє хлопчиків, але один із них помер через пів години під час проведення реанімаційних заходів. Щодо другої трагедії, 9-річного хлопчика з Ізмаїльського району, мати якого звернулась до медиків у Ренійську районну лікарню, де йому було встановлено діагноз "гостра респіраторна вірусна інфекція" і його випустили на амбулаторне лікування. Згодом, стан дитини різко погіршився, і його госпіталізували спочатку до районної, а потім до обласної дитячої клінічної лікарні, де він помер.

За цими подіями слідчі розпочали кримінальні провадження. Перше за фактом смерті немовляти – за невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків унаслідок недбалого ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому. За фактом смерті 9-річного хлопчика розпочали одразу два провадження, за неналежне виконання  лікарем його обов’язків (ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України) та умисне вбивство дитини (п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Слідчі проводять ряд експертиз, серед яких судово-медичні, щоб встановити причини смерті дітей.

Нагадаємо, поліцейські відправили на лаву підсудних жителя Одещини, який побив дев’ятимісячного сина співмешканки, бо заважав спати. До поліції звернулась місцева жителька і повідомила, що її маленького сина побив співмешканець. Правоохоронці з’ясували, що чоловіка вночі розбудив плач дитини, він підійшов до нього і декілька разів ударив долонею по стегну. Мати малюка прокинулась і намагалась вгамувати співмешканця, однак той схопив хлопчика за обличчя пальцями та стиснув.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися