Військовослужбовицю із Одеської області покарають за поїздку в Крим: що відомо

Будучи в декреті, жінка перетнула кордон із окупованим Кримом і поспілкувалася зі співробітниками ФСБ

Українські контррозвідники виявили, що одна з військовослужбовиць з'єднань Військово-морських сил України, які перебувають на Одещині, незаконно перебувала на території Криму в 2017 році. Інформацію повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на ресурс "Думська".

Як дізналися правоохоронці, жінка, котра має звання старшого матроса, побувала на окупованій півострові під час свого декретної відпустки. Здавалося б, все нічого — це сталося в 2017 році, а на службу вона повернулася тільки в 2021-му. Однак військовослужбовиця вирішила, що її перебування в анексованому Криму не варто уваги керівництва, тому замовчала цей факт.

При цьому, як повідомили в розвідці, жінка не просто перетнула кордон, а ще й була затримана співробітниками Федеральної служби безпеки РФ. Російські правоохоронці допитали її та змусили пройти анкетування.

Слід зазначити, що старший матрос є однією із військовослужбовиць, допущених до зберігання державних і військових таємниць. Саме тому справа про її перебування в Криму було відправлено до Приморського районного суда Одеси.

Розгляд проходив згідно п. 6 ч. 1 ст. 212-2 КУпАП про порушення законодавства про держтаємницю. Жінку визнали винною і постановили виплатити штраф. 510 гривень — в таку вартість було оцінено проступок військовослужбовиці.

Чи будуть до неї застосовані ще якісь службові покарання, не повідомляється.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що юридичний прецедент за мірками нинішньої коронавірусної реальності стався в Одеській області. Так, в Біляївському районному суді відмовилися судити моряка, який не захотів вакцинуватися проти COVID-19. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, що в Одесі судять екс-чиновника Міноборони, при цьому підозрюваний нібито є одним судді. Деталі шукайте в нашій публікації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися