На кордоні з Молдовою затримали одразу сімох ухилянтів (ВІДЕО)

Чоловіки призовного віку, що намагались незаконно потрапити за Придністров'я постануть перед судом

Під час проведення оперативної розвідки на охорону державного кордону в районі Подільського загону прикордонники виявили сімох чоловіків, які намагалися проникнути в бік придністровського регіону Молдови. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ. 

П'ятеро з цієї групи були помічені на моніторі оператора дрона. Знаючи їхню точну локацію, прикордонники оперативно здійснили їх затримання.

Ще двох чоловіків, які намагалися уникнути затримання, було виявлено завдяки службовому собаці по кличці Біс. Порушники спробували змінити маршрут, але безуспішно.

Всі сім осіб діяли за інструкціями, отриманими через адміністратора телеграм-каналу. За успішне перетинання кордону кожен з них мав сплатити організатору суму в 80 000 гривень.

Усіх порушників притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму згідно зі статтею 202 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також складено адмінпротоколи за частиною 2 статті 204-1 цього ж Кодексу за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України, і справи будуть передані до суду для розгляду.


Схеми перетину кордону

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися